Aeroklub Josip Križaj Ajdovščina tudi v 2019 organizira tečaj za pilote jadralnih (SPL), motornih letal (PPL) in ultralahkih letal. 

Kandidati se lahko prijavijo na naslov Aerokluba, Goriška cesta 50, 5270 Ajdovščina, ali e-mail:Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

 

Teoretični del jadralnega tečaja se v drugi polovici marca, praktični pa po dogovoru oziroma za jadralne pilote v zadnjem tednu junija.PPL in UL tečaji se lahko dogovorijo individualno.

 

Za jadralne pilote se lahko prijavijo kandidati, ki bodo najkasneje do začetka praktičnega dela tečaja dopolnili starost 14 let, za motorne pilote pa kandidati, ki so dopolnili 16 let.

 

Začetno usposabljanje izvajamo na letalih  Blanik - L13 (SPL) ter letalu Piper Pa38 - Tomahawk (PPL)

 

Na voljo je tudi tečaj za vleko jadralnih letal, ki ga izvajamo na letalu Piper Pa18 - SupeCub.

 

Kandidati za pilote UL se po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu in osnovnem šolanju iz teorije usposabljajo na UL letalnih napravah. Trenutno AK Josip Križaj razpolaga z dvema motornima zmajema tipa Spider in enim ultralhkim letalom tipa Storch S.

 

Vse dodatne informacije dobite na upravi Aerokluba Josip Križaj v Ajdovščini, ali na tel: 05 3689192 ali 031 555 315 za jadralno in motorno letenje, za šolanje na Ultra Light letalih pa 041 506457 - BojanPosebna ponudba

  • Ponudba

    Tu je lahko vaša ponudba