Aeroklub Josip Križaj Ajdovščina tudi v 2023 načrtuje organizacijo tečajev za pilote jadralnih (SPL), motornih letal (PPL) in ultralahkih letal.

Predvidoma oktobra  se prične s teoretičnimi predavanji (SPL, PPL, UL). Razpored bo odvisen od prijavljenih kanidatov in skupin.

 

Kandidati se lahko do 10.10.2022 prijavijo na naslov Aerokluba, Goriška cesta 50, 5270 Ajdovščina, ali e-mail:Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

 

Teoretični del tečajev se začne predvidoma oktobra, ko zberemo dovolj kandidatov.

Praktični del tečaja za jadralne pilote (SPL) organiziramo predividoma v zadnjem tednu junija. Termini za praktični del tečaja (letalne vaje) za motorne pilote (PPL) in pilote ultralahkih letal (UL) pa se  dogovorijo individualno.

Natančni razpored teoretičnih predmetov bo odvisen od količine prijavljenih kandidatov ter vrste prijavljenega teoretičnega usposabljanja.

 

Za jadralne pilote se lahko prijavijo kandidati, ki bodo najkasneje do začetka praktičnega dela tečaja dopolnili starost 14 let, za motorne pilote pa kandidati, ki so dopolnili 16 let.

 

Kandidati za inštruktorje morajo izpolnjevati pogoje iz FCL915.FI (potreben nalet in opravljen let za oceno primernosti s FiFi).

Cenik in predviden obseg ur:

Tečaj

Cena Tečaja [z DDV]

SPL (77 ur)

250 €

 

PPL (100 ur)

350 €

 

FI(S) (55 ur)

275 €

Najmanj en predmet mora kandidat odpredavati

FI(A) (83 ur)

300 €

Najmanj en predmet mora kandidat odpredavati

ULN

250 €

 

 

Začetno praktično usposabljanje za jadralnega pilota (SPL) izvajamo na letalih  Blanik - L13 . Minimalna število tečajnikov za izvedbo praktičnega usposabljanja je 3.

 

Praktično usposabljanje za motornega pilota (PPL) izvajamo na letalu Piper Pa38 - Tomahawk in Piper Pa28 - Warrior.

Za termin se je mogoče dogovoriti individualno.

 

Kandidati za pilote UL se po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu in osnovnem šolanju iz teorije usposabljajo na UL letalnih napravah. Trenutno AK Josip Križaj razpolaga z dvema motornima zmajema tipa Spider in enim ultralhkim letalom tipa Virus Pipistrel.

 

Vse dodatne informacije dobite na upravi Aerokluba Josip Križaj v Ajdovščini, ali na tel: 05 3689192 ali 031 555 315 za jadralno in motorno letenje, za šolanje na Ultra Light letalih pa 041 506457 - BojanPosebna ponudba

  • Ponudba

    Tu je lahko vaša ponudba