Fotogalerija modelarjev

 

 

Ajdovski modelarji smo se v letošnji sezoni želeli predstaviti širši javnosti, in smo zato pod okriljem aerokluba Josip Križaj odprli svojo internetno stran.

Modelarjev je bilo v naši sekciji vedno veliko,  letos pa ta številka šteje kar 30 članov, s katerimi se bolj ali manj, seveda odvisno od želje in zagnanosti posameznika, redno srečujemo na letališču. Na vsakoletnem pikniku v maju, pa se zberemo zagotovo prav vsi.

Naša sekcija že vrsto let sodeluje  s svojimi modelarji na tekmah po Sloveniji in tujini. Tudi letos bomo organizirali tekmovanje v kategoriji F3J, ki že kar tradicionalno poteka 20.marca. Poleg tekmovalcev z jadralnimi radijsko vodenimi modeli (F3J), v našo sekcijo spada tudi tekmovanje z motornimi modeli v izvajanju akrobatskih likov.

Če želiš leteti z večjimi letalskimi modeli, si je potrebno pridobiti kar nekaj predhodnega znanja. Zato smo zelo ponosni na naše povečini mlade modelarje iz kategorije A1, ki so v preteklih letih pokazali veliko zagnanosti in vrhunskih uspehov ter bodo  letos 24.septembra  organizirali tekmo.

Modelarji, ki se ukvarjamo z radijsko vodenimi modeli, treniramo večinoma na ajdovskem letališču; prostoleteči modelarji pa trenirajo na starem letališču v Vipavi. Le ti za svoj trening potrebujejo nekoliko več prostora, ker pri le tem ne uporabljajo postaj za vodenje modelov.

Vodstvo modelarske sekcije se je odločilo, da bo na internetu objavljalo slike in poročila iz tekem kategorije F3J doma in v tujini, ki so se jih  naši tekmovalci v lanski sezoni začeli redno udeleževati. Vsi tisti, ki vas naše udejstvovanje bolj zanima, lahko prve slike in poročila iz tujine pričakujete že ob koncu aprila, ko se začne evropska sezona, ravno tako boste zasledili tudi rezultate, ki jih bodo dosegali naši tekmovalci.

Glede na to, da imamo na letališču zelo majhno delavnico, modelarji povečini modele izdelujemo doma, kar je obenem tudi najbolj praktično. Za tiste pa, ki se doma srečujejo s prostorsko stisko, se kljub vsemu  najde v letališki delavnici nekaj prostora. Za najmlajše modelarje kategorije A1, ki pri gradnji modelov  potrebujejo še  pomoč, je na osnovni šoli Danila Lokarja organiziran modelarski krožek.

Posebna ponudba

  • Ponudba

    Tu je lahko vaša ponudba